Chetana

Het is mijn diepe overtuiging dat ieder van ons alles in zich heeft om een echt voldoeninggevend en harmonieus leven te leiden. In deze tijd staan we voor de uitdaging om intuïtief contact te maken met onze eigen Ware Natuur, die in onze ziel is vastgelegd en vanuit het hart tot ons spreekt. Als we zicht krijgen op wie we werkelijk zijn, wordt het voor ons ook mogelijk om stuurman te worden over ons eigen leven. Pas dan zullen we ons geen speelbal meer voelen van de omstandigheden, van de verwachtingen van anderen en van onze eigen ‘onbewuste bestuurders’. Door je onrust, conflicten, spanningen en crises eerlijk te onderzoeken, wordt het ego als schijngestalte ontmaskerd en vind je de weg terug naar je eigen stuurmanschap en geluk. In deze obstakels liggen namelijk jouw levenslessen besloten, lessen die jou willen verwijzen naar wie je werkelijk bent, naar de ware vrede en vreugde in je hart. De zoektocht naar de sleutel van je geluk is soms heel zwaar en we moeten die tocht uiteindelijk helemaal zelf maken, want de sleutel ligt dus verborgen in jouw hart. Je kunt er echter wel bij geholpen worden. Wanneer je hebt besloten om over een lastige groeidrempel te stappen of het pad van spirituele groei te betreden, wil ik graag je coach/gids zijn. Ik kan je op verschillende manieren van dienst zijn, namelijk in vorm van:

Kennismakingsgesprek (gesprek van circa 1,5 uur)                                                                                                             In alle gevallen heb ik een eerste kennismakingsgesprek van ongeveer 1,5 uur. Tijdens dat gesprek kijken we samen of ik verder iets voor je kan betekenen. Aan het eind van dit eerste gesprek ontvang je het boek ‘Voor de Mysticus van de 21e eeuw’ gratis. Het kennismakingsgesprek is altijd in mijn praktijk in Hoorn, daarna eventueel via Skype.)

Individuele Life-coaching (gesprek van circa 5 kwartier)
Voor als jij je uit het veld geslagen voelt of worstelt met een steeds terugkerend probleem in jouw leven en een professioneel klankbord nodig hebt om weer greep te krijgen op je leven.

Individuele satsang (gesprek van circa 5 kwartier)
Voor als je behoefte hebt aan een gids op jouw spirituele zoektocht naar een leven in echte innerlijke vrede, liefde en geluk.

Relatieontwikkeling (gesprek van circa 1,5 uur)
Voor partners die een negatieve spiraal willen doorbreken of onder de oppervlakte van onvrede of irritaties, het vuur van de liefde willen herontdekken. Maar ook voor partners die de diepere betekenis van hun samenzijn willen onderzoeken en benutten.

Cursus ‘Het Geheim van de Katharen’ editie Voorjaar 2023 (3 fysieke bijeenkomsten in Soest en 4 Zoom-bijeenkomsten)                                                                  Over het ‘Pad van Liefde en Waarheid’, de Inwijdingsweg van de Katharen, met de 7 treden van bewustwording.

Dit is een co-productie met Joachim Vreeman van Geïnspireerd Leven in Amersfoort. De cursus wordt geïntroduceerd door een Introductievideo met een tweegesprek tussen Joachim Vreeman en Jan Verhaar. In het tweegesprek spreken Joachim en Jan over de cursus “Het Geheim van de Katharen”, die is gebaseerd op het boek “Timeon en de Katharenschat”. In het boek vertelt Jan Verhaar het verhaal van Timeon, die in de 13e eeuw een inwijdingsweg van 7 bewustzijnsgraden doorloopt en daarbij de geheimen van de Katharen ontdekt. Het ‘Pad van Liefde en Waarheid’ is een Inwijdingsweg die door geen enkele traditie of religie kan worden geclaimd, maar universeel is en zich ook richt op de westerse mens van deze tijd. Joachim en Jan bespreken de diepere betekenis van het boek en de cursus, en delen hun inzichten over de Katharen en hun spirituele pad, het ‘Pad van Liefde en Waarheid’. Voor de Introductievideo klik hier

De cursus ‘Het Geheim van de Katharen’ bestaat uit 7 bijeenkomsten en volgt de inwijdingsweg met de 7 bewustzijnstreden die verbonden zijn met de 7 chakra’s als onze 7 bewustzijnscentra. De cursus start op 16 april en eindigt op 11 juni 2023, waarbij de eerste, middelste en laatste bijeenkomst fysiek plaatsvinden in Soest (13:30-16:30) en de tussenliggende bijeenkomsten via Zoom (20:00-22:00). Tijdens de bijeenkomsten worden opdrachten/oefeningen meegegeven die in de volgende bijeenkomst worden besproken. Verder is er ruime gelegenheid om met Joachim en Jan in gesprek te gaan en hen levensvragen voor te leggen.

De kosten voor deze intensieve cursus bedragen €. 475,= (Betalen in twee termijnen is mogelijk maar daarvoor worden eenmalig 25,- administratiekosten in rekening gebracht. Speciale regeling: wanneer je iemand anders aanbrengt, krijg je 25 euro korting.)

16/4/23 Bewustzijnstrede 1: START Fysieke bijeenkomst in Soest (Joachim & Jan)       

23/4/23 Bewustzijnstrede 2: Zoombijeenkomst (Joachim)

30/4/23 Bewustzijnstrede 3: Zoombijeenkomst (Joachim)

14/5/23 Bewustzijnstrede 4: MIDDEN Fysieke bijeenkomst in Soest (Joachim & Jan)

28/5/23 Bewustzijnstrede 5: Zoombijeenkomst (Joachim)

04/6/23 Bewustzijnstrede 6: Zoombijeenkomst (Joachim)

11/6/23 Bewustzijnstrede 7: SLOT Fysieke bijeenkomst in Soest (Joachim & Jan)

Voor meer informatie over de cursus en aanmelding, ga naar de website van Joachim: www.joachimvreeman.nl of neem contact met hem op via 06-53194432 of email: geinspireerdleven@gmail.com

Workshop ‘Praktische Spiritualiteit’ (PS) (Voorlopig even niet) (7 avonden om de week)
Voor mensen die verlangen naar spirituele groei en wijsheid en naar een leven in echte innerlijke vrede, liefde en geluk. Voor mensen die onder leiding van een spiritueel gids, met een kleine groep gelijkgestemden, op spirituele ontdekkingsreis willen gaan naar de eigen Ware Natuur en de Ware Natuurlijkheid van het bestaan. (Elk jaar een najaarsserie van 7 avonden, om de 14 dagen. Soms ook een voorjaarsserie.) Voor de brochure klik hier en voor de inleidende video klik hier.

Verdiepingsgroepen ‘Spirituele Verheffing’ (Voorlopig even niet) (satsang) (4 maandelijkse avonden)

Voor mensen die de Workshop Praktische Spiritualiteit hebben gevolgd en zoeken naar verdere verdieping. (Voorjaars- en Najaarsserie van elk 4 maandelijkse avonden) Zie voor data klik hier.

Dagworkshop: Kennismaking met ‘De Weg van het Stille Midden’ (Voorlopig even niet) 
Deze Lenteworkshop wordt aan een kleine groep gegeven in een prachtige omgeving en is er op gericht om jouw proces van bewustzijnsverruiming een krachtige impuls te geven. De aandacht zal daarbij liggen op het ontwaken van het hartbewustzijn in je vierde chakra, de poort naar Goddelijke Liefde en Goddelijke Wijsheid. Naast geleide meditatie en loopmeditatie in het bos (als het weer het toelaat), wordt er satsang gegeven en is er gelegenheid tot uitwisseling en het stellen van vragen. Voor de brochure van de vorige editie klik hier. Voor de video van de vorige editie op Youtube klik hier.

Workshop ZENTANGLE, Een creatieve Zen-beoefening (Voorlopig even niet) (1 avond, duur 2,5 uur)
Deze workshop is een gezamenlijk aanbod van TreesArtWork en CHETANA, Praktijk voor Praktische Spiritualiteit. Zentangle is een populaire meditatieve kunstvorm voor iedereen. Je hoeft niet te beschikken over tekenvaardigheid. Iedereen kan het in korte tijd leren. Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, ze zijn eenvoudig te tekenen met simpele herhalende lijnen. Het maakproces van de Zentangle wordt gekoppeld aan het proces van jouw spirituele ontwikkeling. Zentangle vraagt om een open geest en een liefdevol hart, zodat goddelijke inspiratie onbelemmerd kan binnenstromen. Zo maak je tijdens het tekenen kennis met het vredige Zen-Leven, waarin eveneens geen sprake kan zijn van het maken van fouten. Voor de brochure van een vorige editie klik hier.

Voor tarieven, klik hier.