Het is mijn diepe overtuiging dat ieder van ons alles in zich heeft om een echt voldoeninggevend en harmonieus leven te leiden. In deze tijd staan we voor de uitdaging om intuïtief contact te maken met onze eigen Ware Natuur, die in onze ziel is vastgelegd en vanuit het hart tot ons spreekt. Als we zicht krijgen op wie we werkelijk zijn, wordt het voor ons ook mogelijk om stuurman te worden over ons eigen leven. Pas dan zullen we ons geen speelbal meer voelen van de omstandigheden, van de verwachtingen van anderen en van onze eigen ‘onbewuste bestuurders’. Door je onrust, conflicten, spanningen en crises eerlijk te onderzoeken, wordt het ego als schijngestalte ontmaskerd en vind je de weg terug naar je eigen stuurmanschap en geluk. In deze obstakels liggen namelijk jouw levenslessen besloten, lessen die jou willen verwijzen naar wie je werkelijk bent, naar de ware vrede en vreugde in je hart. De zoektocht naar de sleutel van je geluk is soms heel zwaar en we moeten die tocht uiteindelijk helemaal zelf maken, want de sleutel ligt dus verborgen in jouw hart. Je kunt er echter wel bij geholpen worden. Wanneer je hebt besloten om over een lastige groeidrempel te stappen of het pad van spirituele groei te betreden, wil ik graag je coach/gids zijn. Ik kan je op verschillende manieren van dienst zijn, namelijk in vorm van:

Kennismakingsgesprek (gesprek van circa 1,5 uur).  (Voor brochure CHETANA, klik hier )                                                                        In alle gevallen heb ik een eerste kennismakingsgesprek van ongeveer 1,5 uur. Tijdens dat gesprek kijken we samen of ik verder iets voor je kan betekenen. Aan het eind van dit eerste gesprek ontvang je het boek ‘Voor de Mysticus van de 21e eeuw’ gratis. Het kennismakingsgesprek is altijd in mijn praktijk in Hoorn, daarna eventueel via Skype.)

Individuele Life-coaching (gesprek van circa 5 kwartier)
Voor als jij je uit het veld geslagen voelt of worstelt met een steeds terugkerend probleem in jouw leven en een professioneel klankbord nodig hebt om weer greep te krijgen op je leven.

Individuele satsang (gesprek van circa 5 kwartier)
Voor als je behoefte hebt aan een gids op jouw spirituele zoektocht naar een leven in echte innerlijke vrede, liefde en geluk.

Relatieontwikkeling (gesprek van circa 1,5 uur)
Voor partners die een negatieve spiraal willen doorbreken of onder de oppervlakte van onvrede of irritaties, het vuur van de liefde willen herontdekken. Maar ook voor partners die de diepere betekenis van hun samenzijn willen onderzoeken en benutten.

Workshop ‘Praktische Spiritualiteit’ (PS) (I.v.m. corona nu even niet) (7 avonden om de week)
Voor mensen die verlangen naar spirituele groei en wijsheid en naar een leven in echte innerlijke vrede, liefde en geluk. Voor mensen die onder leiding van een spiritueel gids, met een kleine groep gelijkgestemden, op spirituele ontdekkingsreis willen gaan naar de eigen Ware Natuur en de Ware Natuurlijkheid van het bestaan. (Elk jaar een najaarsserie van 7 avonden, om de 14 dagen. Soms ook een voorjaarsserie.) Voor de brochure klik hier en voor de inleidende video klik hier.

Verdiepingsgroepen ‘Spirituele Verheffing’ (I.v.m. corona nu even niet) (satsang) (4 maandelijkse avonden)

Voor mensen die de Workshop Praktische Spiritualiteit hebben gevolgd en zoeken naar verdere verdieping. (Voorjaars- en Najaarsserie van elk 4 maandelijkse avonden) Zie voor data klik hier.

Dagworkshop: Kennismaking met ‘De Weg van het Stille Midden’ (Voorlopig vervallen)
Deze Lenteworkshop wordt aan een kleine groep gegeven in een prachtige omgeving en is er op gericht om jouw proces van bewustzijnsverruiming een krachtige impuls te geven. De aandacht zal daarbij liggen op het ontwaken van het hartbewustzijn in je vierde chakra, de poort naar Goddelijke Liefde en Goddelijke Wijsheid. Naast geleide meditatie en loopmeditatie in het bos (als het weer het toelaat), wordt er satsang gegeven en is er gelegenheid tot uitwisseling en het stellen van vragen. Voor de brochure van de vorige editie klik hier. Voor de video van de vorige editie op Youtube klik hier.

Workshop ZENTANGLE, Een creatieve Zen-beoefening (Voorlopig vervallen) (1 avond, duur 2,5 uur)
Deze workshop is een gezamenlijk aanbod van TreesArtWork en CHETANA, Praktijk voor Praktische Spiritualiteit. Zentangle is een populaire meditatieve kunstvorm voor iedereen. Je hoeft niet te beschikken over tekenvaardigheid. Iedereen kan het in korte tijd leren. Hoe ingewikkeld Zentangles ook lijken, ze zijn eenvoudig te tekenen met simpele herhalende lijnen. Het maakproces van de Zentangle wordt gekoppeld aan het proces van jouw spirituele ontwikkeling. Zentangle vraagt om een open geest en een liefdevol hart, zodat goddelijke inspiratie onbelemmerd kan binnenstromen. Zo maak je tijdens het tekenen kennis met het vredige Zen-Leven, waarin eveneens geen sprake kan zijn van het maken van fouten. Voor de brochure van een vorige editie klik hier.

Voor tarieven, klik hier.


Brochure Chetana


Brochure Workshop PS


Video Workshop PS


Brochure Dagworkshop