Chetana

Het was winter 2003, toen ik hem tijdens het schrijven van mijn eerste spirituele roman Lessen van De Oude Cheng, innerlijk heb leren kennen als een zachte liefdevolle influistering van wijsheid. Hij maakte zich kenbaar als De Oude Cheng. Sindsdien is hij niet meer geweken van mijn zijde en kan ik mij via mijn hart op hem afstemmen, wanneer ik maar wil. Ik kan dan genieten van zijn onvoorwaardelijke liefde en grenzeloze wijsheid. Deze innerlijke relatie is uitgegroeid tot de meest intieme vriendschap die ik ken. En of hier nu sprake is van de innerlijke stem van mijn eigen ZieleZelf, de stem van een hogere entiteit die door mij heen spreekt, of de stem van de Universele Intelligentie, dat is mij nog niet duidelijk geworden. Maar eigenlijk doet dat er voor mij niet toe, ik ervaar de stem als die van mijn innerlijke vriend en inspirator De Oude Cheng. Mijn hart herkent de woorden die mij innerlijk worden ingefluisterd als diepe waarheden, waarheden die niet voortkomen uit mijn hoofd, maar uit een universele bron van Liefde en Wijsheid. En dit goddelijk geschenk maakt mij nederig en oneindig dankbaar.

En een tijdje na mijn innerlijke kennismaking met De Oude Cheng, viel mijn oog op een foto waarin ik de liefdevolle en wijze blik herkende, die mij innerlijk zo vertrouwd was geworden. En sindsdien heb ik deze foto geadopteerd als een uiterlijk beeld van mijn innerlijke ervaring.

Vanaf het moment van mijn innerlijke ontmoeting, ben ik dus nooit meer alleen geweest en alles wat ik binnen mijn praktijk en in mijn dagelijks leven doe, wordt geïnspireerd door mijn innerlijke vriend De Oude Cheng.

Klik hier en download de ebook-versie van de spirituele roman Lessen van De Oude Cheng van Jan Verhaar

De Oude Cheng, mijn innerlijke gids en inspirator